Transformatie hoeft niet altijd digitaal te zijn

In opdracht van ETTU vond dit jaar het Best of Sharing-event event plaats in Studio 4 op het Hilversumse Media Park. Dit is hét evenement met de Best practises, innovaties en trends op het gebied van Sharepoint. Centraal stond dit jaar de moderne werkplek, dat meteen zichtbaar werd door de inrichting van de plenaire zaal in verschillende secties. Rondom een middenpodium was daar het traditionele kantoor, de woonkamer en het café. Tussen de diverse sprekers door moesten de gasten rouleren, zodat iedereen elke setting even kon beleven.

De dag werd geleid door Leonie ter Braak. Er waren inspirerende presentaties van Microsoft, ETTU en een boeiende praktijkcase van Hero. Menno Lanting, die geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op organisaties, vertelde over zijn boek “De disruptie paradox”. Het programma werd afgesloten door ethisch hacker Wouter Slotboom, die demonstreerde hoe gemakkelijk het is om de smartphone van iemand te hacken via open wifi. Met talloze voorbeelden uit de praktijk en in de zaal met de smartphones van de gasten zelf, kreeg hij iedereen op het puntje van zijn stoel!

Tijdens de borrel na afloop was er niet alleen de mogelijkheid tot netwerken, maar konden gasten ook onder andere de Microsoft HoloLens ervaren.