Media Park Boulevard 11, 1217 WE Hilversum

Online kan het allemaal: van kappersshow tot algemene ledenvergadering

Mobicam 1

Kappers uit de hele wereld bezochten onlangs een online kappersbijeenkomst van Joico op Digivent. Hier keken ze naar plenaire sessies, demonstraties van vooraanstaande hair artists en interviews. In de mediatheek stonden diverse video’s klaar met nog meer inspirerende presentaties en demo’s. Via de netwerktafels gingen de deelnemers met elkaar en de hair artists in gesprek. Het werd een kleurrijk en levendig evenement, dat in vele landen heel goed is ontvangen.

Algemene ledenvergadering

Maar Digivent is ook geschikt voor een algemene ledenvergadering, zo heeft de KNZB onlangs ervaren. Vooraf stuurden we de leden beveiligde inloggegevens. Hiermee konden ze inloggen op de live uitzending vanuit het kantoor van de KNZB. Speciaal voor deze ledenvergadering hebben we een tool ontwikkeld waarmee de leden met gewogen stemmen hun mening konden weergeven.

Live, online en hybride

De afgelopen jaren hebben we geleerd en zijn we versneld gewend geraakt aan online vergaderen en ontmoeten. Dat heeft tot ook tot nieuwe inzichten geleid bij de organisatie van evenementen. Een evenement waarbij het vooral gaat om informatie-uitwisseling met sprekers en presentaties, kan heel goed online plaatsvinden. Ook voor internationale events is een online event een goede optie. Het is minder kostbaar, minder tijdrovend en vooral duurzamer.
Daarnaast zien we ook meer hybride events, die zowel live als digitaal plaatsvinden. De online deelnemers krijgen daarbij dezelfde beleving als de mensen op locatie. Hybride kan ook betekenen dat een klant meerdere evenementen per jaar organiseert, waarbij een deel van de events live is en een deel digitaal.
Live evenementen zullen altijd blijven en zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt wanneer er iets te vieren valt. Het blijft fijn om elkaar ‘in het echt’ te ontmoeten. Het is fantastisch dat dit nu weer kan.