Media Park Boulevard 11, 1217 WE Hilversum

Digivent als online campus

concept Auditorium NOB aangepast

Digivent deed onlangs dienst als online campus voor docenten, bestuurders en schoolleiders van de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB). Verspreid over de hele wereld geven zij ruim tienduizend Nederlandse en Vlaamse kinderen les in hun eigen taal. Elke zomer komt iedereen in Nederland samen voor bijscholing. Dit jaar gebeurde dat online.
Marketing- en communicatiebureau Effectgroep – verantwoordelijk voor dit tweedaagse evenement – koos Digivent als meest geschikte platform hiervoor.

Samen hebben we een online campus gecreëerd, met onder meer een ontvangstbalie, aula, kantine en leslokalen. De deelnemers konden workshops volgen, presentaties bijwonen en netwerken. In de online bibliotheek konden ze alle presentaties op een later moment terugkijken. De campus is door mensen uit allerlei landen bezocht: van Nairobi tot Vietnam. Het succes was voor NOB boven verwachting, omdat zij nu mensen in alle uithoeken van de wereld konden bereiken. Daardoor was de opkomst hoger dan bij een live bijeenkomst.