Six Handshakes

Wat is Six Handshakes?

Een nieuw ondernemersevent van o.a. Starlive en Rens de Jong in samenwerking met RTL Z en ABN AMRO. Dit nieuwe initiatief wil Nederlandse ondernemers met een stevige groeiambitie met elkaar verbinden en van Nederland de meest succesvolle netwerk-economie van de wereld maken.

De onmetelijke kracht van een groot netwerk

Six Handshakes gaat uit van de theorie dat alle mensen in de wereld maximaal zes handdrukken van elkaar zijn verwijderd. De evenementen van Six Handshakes brengen ondernemers met elkaar in contact, die hun eigen netwerk openstellen voor elkaar. Op deze manier krijgen alle deelnemers in hele korte tijd nieuwe, relevante contacten, die hen vooruit kunnen helpen. Met Six Handshakes willen wij ook de innovatieve kracht van startups combineren met de netwerken en executiekracht van grote bedrijven.

Zaken doen verandert

Innovatie komt niet alleen van grote bedrijven, maar juist ook van startups. Geld haal je niet alleen op bij een bank, maar ook bij potentiële klanten. Kennis houd je niet voor jezelf, maar deel je met anderen. Welkom in de krachtige nieuwe wereld van de netwerk-economie.

Ons doel

Nederland DE netwerk-economie van de wereld maken. Dat is ons doel. Waarin ondernemers en professionals elkaar verder helpen door hun netwerk voor elkaar te laten werken. Waarin we weten: “als ik iedere dag iemand verbindt met een ander uit mijn netwerk, groeien we allemaal sneller”.

Zes handdrukken

Alle mensen in de wereld zijn in maximaal zes handrukken van elkaar verwijderd. “Six degrees of separation” noemde wetenschapper & sociaal psycholoog Stanley Milgram dat. Met iedere stap die je zet in het netwerk, wordt het aantal mensen dat je bereikt exponentieel groter.

Wat wij doen

Om zoveel mogelijk netwerken voor elkaar te laten werken is Six Handshakes een reeks evenementen en een online platform waar ondernemers elkaar kunnen vinden. Onze garantie: na afloop van een Six Handshakes event heeft iedere bezoeker toegang tot één of twee waardevolle connecties.

Succesvolle start

Op 7 oktober 2015 vond het eerste SixHandshakes-event plaats op het hoofdkantoor van ABN AMRO. Onder leiding van RTL Z-presentator Rens de Jong werd het een interactieve dag met sprekers, pitches, netwerkopdrachten, een talkshow en een borrel. Het programma bestond uit bijdragen op het podium van ondernemers als Michiel Drese (ABN AMRO), Ruud Koornstra (Tendris), Nico Schraag (Dynamicals), Richard Kemkers (Philips), Hans Hubers (ANWB), Vincent Pieterson (RTL) en Remy Gieling (Sprout).

Daarnaast mochten ondernemers ideeën pitchen op het podium en de ondernemers in de zaal vragen om advies en contacten uit hun netwerk. Wouter Chömpff van Hamwells pitchte zijn e-Shower: een recycle douche die door water opnieuw te gebruiken maar liefst 90% bespaart. Binnen vijf minuten kreeg Wouter zendtijd van RTL Z om zijn idee te promoten en werd hij gekoppeld aan Neelie Smit Kroes en andere invloedrijke mensen in de politiek en bouwwereld, om zo zijn idee grootschalig te kunnen uitrollen.

Jits Krol pitchte zijn product Dutch Coffee, een klassieke manier van koffie zetten die stamt uit de VOC-tijd, waarbij gebruik wordt gemaakt van ijswater in plaats van warm water. Jits wil deze koffie weer terugbrengen naar Nederland. Meteen werd Jits gekoppeld aan waardevolle connecties bij Jumbo, Lidl en Ahold. Daarnaast werd hij in contact gebracht met Heineken voor de marketing van zijn product en werd de link gelegd naar de eigenaar van het Spaanse warenhuis El Corte Ingles, om zo niet alleen Nederland maar ook het buitenland te veroveren.

 

Met bijna 200 deelnemers en veel nieuwe samenwerkingen is de eerste bijeenkomst een groot succes te noemen. Alle deelnemers gingen met tenminste twee waardevolle contacten terug naar huis.

Terugblik 1e live event Six Handshakes

Word partner van Six Handshakes

Six Handshakes Storybook

Bekijk het ‪#‎storybook‬ voor een indruk van ‪#‎6HS‬! In dit Storybook staan enkele sfeerimpressies en social media posts tijdens deze bijzondere 1e editie van #6HS. Misschien vind je jouw tweet ook wel terug!

Kijk voor meer informatie op

www.sixhandshakes.nl